Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adaçayı demlemek için şu adımlar izlenebilir:
- Malzemeleri hazırlayın: Kişi başı 1-2 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı veya 4-5 adet taze adaçayı yaprağı, bir fincan veya kupa, taze içme suyu (yaklaşık 250 ml) ve isteğe bağlı olarak tatlandırmak için bal veya limon 12.
- Adaçayını fincana koyun: Ölçtüğünüz adaçayı yapraklarını kullanacağınız fincana veya demliğe yerleştirin 1. Taze yaprak kullanıyorsanız, aromalarının daha iyi çıkması için hafifçe ezebilirsiniz 1.
- Suyu kaynatın ve biraz soğutun: Yaklaşık bir su bardağı suyu ısıtıcıda veya ocakta kaynatın 1. Kaynama noktasına ulaştıktan sonra ocaktan alın veya ısıtıcıyı kapatın ve suyun sıcaklığının hafifçe düşmesi için 1-2 dakika bekleyin (ideal olarak 90-95°C civarında) 1.
- Sıcak suyu ekleyin: Beklemiş sıcak suyu fincandaki veya demlikteki adaçayı yapraklarının üzerine dikkatlice dökün 1.
- Üzerini kapatıp demleyin: Fincanın veya demliğin ağzını bir kapak veya küçük bir tabakla kapatın 1. Bu, değerli uçucu yağların buharlaşmasını önleyecektir 1.
- Demleyin: Adaçayını 5 ila 10 dakika arası demlenmeye bırakın (damak zevkinize göre süreyi ayarlayabilirsiniz) 12.
- Yaprakları süzün: Demleme süresi dolunca, yaprakları çaydan ayırmak için ince delikli bir süzgeç kullanarak çayı başka bir fincana aktarın 1.
- Servis edin: Adaçayı çayınız içime hazırdır 1. Genellikle sıcak olarak tüketilir 1. İsteğe bağlı olarak bir çay kaşığı bal ile tatlandırabilir veya birkaç damla taze limon suyu ekleyebilirsiniz 12.
Ocak üzerinde kaynatılarak demlenmesi önerilmez, çünkü bu şekilde demlendiği zaman hem tadı acımtırak olur hem de ada çayı içerisindeki faydalı vitamin ve mineraller azalır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: