Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Abaza peynirinin bazı özellikleri:
- Üretim: Abaza peyniri, inek, koyun, keçi veya manda sütünden üretilir 12. Üretim sürecinde doğal fermantasyon, pıhtılaşma ve olgunlaşma aşamaları bulunur 2.
- Görünüm: Beyazdan soluk sarıya kadar değişen renklerde, gözeneksiz ve yarı sert veya sert kıvamdadır 12.
- Lezzet: Hafif tuzlu, zengin ve cevizli bir tadı vardır 12.
- Besin değeri: Kalsiyum, protein, fosfor ve B12 vitamini açısından zengindir 2.
- Kullanım: Kahvaltılarda, salatalarda, poğaça ve börek gibi hamur işlerinde kullanılabilir 12.
- Saklama: Buzdolabının alt rafında veya sebze bölmesinde, hava almayan kaplarda saklanmalıdır 2.
- Olgunlaşma: Taze olarak tüketilebileceği gibi, olgunlaşması 6 ila 8 ay sürebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: