A'la carte restoran, yemeklerin tek tek sipariş edildiği ve fiyatlandırıldığı bir restoran modelidir 12. Bu tür restoranların bazı farkları şunlardır:
- Menü Çeşitliliği: A'la carte menülerde geniş bir yemek yelpazesi bulunur ve misafirler, farklı ana yemekler, mezeler, tatlılar ve içeceklerden dilediklerini seçebilirler 23.
- Özelleştirme İmkanı: Müşteriler, kendi damak zevklerine göre yemekleri kişiselleştirebilir ve özel diyet ihtiyaçlarına göre sipariş verebilirler 34.
- Servis Süresi: Her siparişin tek tek hazırlanması nedeniyle servis süresi biraz daha uzun olabilir 14.
- Fiyatlandırma: A'la carte sisteminde her yemeğin fiyatı bağımsız olarak belirlendiği için toplam maliyet, set menülere göre daha yüksek olabilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: