• Buradasın

    66 numara kaymak nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    66 numara kaymak yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, evde kaymak yapmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
    • Geleneksel yöntem:
      • Taze ve yağlı bir süt (mümkünse köy veya manda sütü) kaynatın ve ılımaya bırakın 14.
      • Sütün üzerine ev veya köy tereyağı ekleyin ve karıştırın 1.
      • Karışımı borcama dökün ve üzerine su dolu bir tencereye yerleştirerek terletme ve demleme yöntemiyle bekletin 1.
      • Tenceredeki su kaynamaya başlayınca altını kısın ve en az 10 saat kısık ateşte bekletin 1.
      • Borcamı tencereden alıp sarsmadan ılımasını bekleyin, ardından buzdolabında 2 gün bekletin 1.
    • Modern yöntem:
      • Süt, gerekli kontrollerden geçtikten sonra disk filtrelerden ve separatörden geçirilir 2.
      • 60°C'ye kadar ısıtılıp kaymak separatörü ile sütten ayrılır 2.
      • Elde edilen kaymak, %60 süt yağı içerecek şekilde standardize edilir 2.
      • 90-95°C'de 3-5 dakika ısıtılıp 25-30°C'ye kadar soğutulur ve pastörize edilir 2.
      • Uygun kaplara doldurulup 4-6°C'ye kadar soğutulur ve 12 saat dinlendirilir 2.
    • Nişasta ve krema ile yapılan yöntem:
      • Sütü kaynatın ve ılımaya bırakın 35.
      • Sütün içine sıvı krema ve nişasta ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın 35.
      • Karışımı ocağa alın ve kıvam koyulaşınca ocaktan alın 35.
      • Borcama aktarın, streç filmle örtün ve buzdolabında en az 2 saat, mümkünse 1 gece dinlendirin 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kaymak neden 66'da kesilir?

    Dava zamanaşımı süresinin 66. maddede kesilmesi, ilgili suça ilişkin olarak kanunda belirlenen sürenin en fazla yarısına kadar uzayabileceği gerçeğinden kaynaklanır. Bu durum, ceza yargılamasının çok uzamaması ve adil bir süre içinde tamamlanması için kanun koyucu tarafından sınırlanmıştır.