Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
66 numara kaymak yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, evde kaymak yapmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Geleneksel yöntem:
- Taze ve yağlı bir süt (mümkünse köy veya manda sütü) kaynatın ve ılımaya bırakın 14.
- Sütün üzerine ev veya köy tereyağı ekleyin ve karıştırın 1.
- Karışımı borcama dökün ve üzerine su dolu bir tencereye yerleştirerek terletme ve demleme yöntemiyle bekletin 1.
- Tenceredeki su kaynamaya başlayınca altını kısın ve en az 10 saat kısık ateşte bekletin 1.
- Borcamı tencereden alıp sarsmadan ılımasını bekleyin, ardından buzdolabında 2 gün bekletin 1.
- Modern yöntem:
- Süt, gerekli kontrollerden geçtikten sonra disk filtrelerden ve separatörden geçirilir 2.
- 60°C'ye kadar ısıtılıp kaymak separatörü ile sütten ayrılır 2.
- Elde edilen kaymak, %60 süt yağı içerecek şekilde standardize edilir 2.
- 90-95°C'de 3-5 dakika ısıtılıp 25-30°C'ye kadar soğutulur ve pastörize edilir 2.
- Uygun kaplara doldurulup 4-6°C'ye kadar soğutulur ve 12 saat dinlendirilir 2.
- Nişasta ve krema ile yapılan yöntem:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: