Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
5 yıldızlı bir otelde baş şef, mutfak departmanının tümünden sorumludur 3. Baş şefin bazı görevleri şunlardır:
- Malzeme tedariği ve menü belirleme 3. Baş şef, malzeme tedariğini organize eder ve menülerin oluşturulmasını sağlar 3.
- Yemeklerin hazırlanması ve sunumu 34. Yemeklerin standart olarak hazırlanıp üretilmesini sağlar ve mutfak personeline rehberlik eder 34.
- Mutfak yönetimi 34. Mutfak personelinin yönetimi, eğitimi ve iş akışının düzenlenmesi gibi görevleri üstlenir 34.
- Maliyet kontrolü 4. Yiyecek maliyetlerini optimize eder, israfı önler ve bütçeyi yönetir 4.
- Hijyen ve güvenlik 4. Güvenli ve hijyenik bir mutfak ortamının sürdürülmesini sağlar 4.
Baş şef, genellikle "aşçıbaşı", "baş aşçı" veya "executive chef" olarak da adlandırılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: