Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bir tencerenin kaç kişilik olması gerektiği, tencerenin boyutuna ve kullanım amacına bağlıdır.
- Çelik tencereler: Genellikle 8 parçalı setler yaygın olup, bu setler 1 büyük, 1 orta, 1 küçük tencere ve 1 pilav tenceresi içerir 1. Küçük boy tencereler tek kişilik yemekler veya çorbalar için, orta boy tencereler türlü veya makarna gibi yemekler için, büyük boy tencereler ise çorba, sulu yemekler ve et yemekleri için uygundur 1.
- Helvane tencereler: Bu tencereler genellikle sanayi tipi mutfaklarda kullanılır ve boyutları 30 cm çap ile 110 cm çap arasında değişebilir 5. Porsiyon sayıları, tencerenin çapına ve derinliğine bağlı olarak 38 kişiden 1156 kişiye kadar çıkabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: