Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kontinü sistem, zeytinyağı üretiminde kullanılan, birbirine bağlı ve sürekli olarak çalışabilen makineler dizisinden oluşan bir sistemdir 13.
Kontinü sistemin çalışma prensibi:
- Zeytinlerin hazırlanması: Zeytinler, dallarından ayıklanır ve yıkanır 14.
- Kırma: Zeytinler kırıcıya taşınır ve hamur haline getirilir 14.
- Yoğurma (malaksasyon): Hamur, malaksör sisteminde 20-25°C ısıda yoğrularak yağın hücrelerden ayrılması sağlanır 14.
- Yağın ayrıştırılması: Hamur, dekantör santrifüj tekniği ile su, katı ve yağ olarak ayrıştırılır 14.
- Yağın temizlenmesi: Sıkımdan elde edilen yağ, seperatöre alınarak yabancı maddelerden arındırılır ve stok tanklarına gönderilir 14.
Kontinü sistemin avantajları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: