Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üretim reçetesi hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Ürünün belirlenmesi 2. Reçetesi hazırlanacak ürün netleştirilir (örneğin, "500 ml organik elma suyu") 2.
- Malzemelerin listelenmesi 2. Ürünü oluşturacak tüm hammaddeler ve yardımcı malzemeler listelenir 2.
- Miktarların belirlenmesi 2. Her bir malzemenin üretimde kullanılacak net miktarı yazılır 2.
- Üretim aşamalarının eklenmesi (opsiyonel) 2. Bazı reçeteler, işçilik ve üretim aşamalarını da tanımlar 2.
- İşçilik, enerji ve giderlerin eklenmesi (opsiyonel) 2. Bazı sektörlerde reçete, işçilik süresi, makine kullanımı, elektrik tüketimi gibi maliyet kalemlerini de kapsar 2.
- Reçete versiyonlaması 2. Üretim reçetelerinde zamanla değişiklik olabileceğinden, versiyon takibi yapılmalı ve tarihsel olarak hangi reçetenin ne zaman kullanıldığı kayıt altına alınmalıdır 2.
Üretim reçeteleri, web tabanlı ön muhasebe programları, ERP sistemleri ve stok takip yazılımları üzerinden de hazırlanabilir ve yönetilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: