• Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Moore, iki farklı kişiyle ilgili olabilir:
    1. Gordon Moore: Intel'in kurucularından biri olan Gordon Moore, 1965 yılında Moore Yasası olarak bilinen gözlemi ortaya atmıştır 12. Bu yasa, işlemcilerdeki transistör sayısının her iki yılda bir yaklaşık olarak iki katına çıkacağını ve buna bağlı olarak işlemcilerin performansının artacağını öngörür 13.
    2. George Edward Moore: Yirminci yüzyılın başlarında etkili bir İngiliz filozof olan George Edward Moore, sağduyulu realizm ve etik alanlarında önemli katkılarda bulunmuştur 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Moore neden önemli?

    Moore Yasası, teknoloji dünyasında önemli çünkü: 1. İşlem Gücünün Artışını Öngörür: Yasaya göre, mikroçiplerdeki transistör sayısı her iki yılda bir yaklaşık olarak iki katına çıkar ve bu da işlem gücünün artmasını sağlar. 2. Teknolojik Gelişmeleri Hızlandırır: Bu artış, bilgisayarların, mobil cihazların ve diğer elektronik cihazların daha hızlı ve daha küçük hale gelmesine olanak tanır. 3. Yapay Zeka ve Büyük Veri İçin Temeldir: Artan işlem gücü, yapay zeka ve büyük veri teknolojilerinin daha karmaşık görevleri yerine getirmesini mümkün kılar. 4. Ekonomik Büyümeye Katkı Sağlar: Moore Yasası, yeni pazarların yaratılmasına ve inovasyon yoluyla ekonomik büyümenin teşvik edilmesine yardımcı olur.

    Davis Moore tezi nedir?

    Davis-Moore tezi, sosyologlar Kingsley Davis ve Wilbert E. Moore tarafından geliştirilen, toplumsal tabakalaşmanın bütün toplumlarda görülmesini, toplum düzeninin sağlanmasına olumlu katkı vermesine bağlayan yaklaşımdır. Bu teze göre, servet, statü ve prestije göre insanların gruplanması ve gruplar arasında hiyerarşi oluşturulması, aşağıdaki işlevleri yerine getirir: - toplumsal düzenin sağlanması; - etkin bir işbölümünün oluşturulması. Ayrıca, Davis-Moore tezi şu görüşleri de içerir: - toplumdaki en önemli pozisyonlar uzun ve yorucu bir eğitimi gerektirir; - bu pozisyonlara erişmek için az sayıdaki birey emek ve çaba gösterir; - eşit olmayan ödül dağılımı toplumun tümüne fayda sağlar.

    Moore yasası nedir?

    Moore yasası, Intel şirketinin kurucularından Gordon Moore'un 19 Nisan 1965 tarihinde Electronics Magazine dergisinde yayınlanan makalesi ile teknoloji tarihine geçen bir gözlemdir. Bu yasa, bir tümleşik devre üzerine yerleştirilebilecek bileşen sayısının her 18 ayda bir iki katına çıkacağını öngörür. Moore yasası, teknoloji dünyasında donanım performansının hızla artacağı ve fiyatların düşeceği anlamına gelir.