Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Matbaa için yağlı kağıt şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Gıdaya Uygun Malzeme: Yağlı kağıt üretiminde kesinlikle hayvansal, sentetik veya bitkisel yağ kullanılmaz; slikonize malzemeden oluşan sağlıklı bir formül kullanılır 1.
- Kayganlık: Kağıt, elle tutulduğunda yağlıymış gibi kayganlık hissi vermelidir 1.
- Dayanıklılık: Kağıdın, üzerine konulan gıdanın pişirme esnasında yapışmamasını sağlayacak kadar dayanıklı olması gerekir 4.
- Baskı Uygunluğu: Kağıt, dijital baskı ve ofset baskı gibi matbaa işlemleri için uygun kalınlıkta ve gramajda olmalıdır 23.
Bu özellikler, yağlı kağıdın hem estetik hem de işlevsel açıdan matbaa ürünlerinde en iyi şekilde kullanılmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: