• Buradasın

    Firesiz kesim nasıl hesaplanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Firesiz kesim hesaplamak için aşağıdaki çevrimiçi araçlar ve programlar kullanılabilir:
    • LME Demir'in profil kesim ölçü hesaplama aracı 1. Bu araç, testere bıçak kalınlığı ve profillerin et kalınlığını dikkate alarak firesiz kesim sağlar 1.
    • Cut1D 2. Alüminyum ve plastik doğrama için firesiz kesim programıdır 2.
    • Infowood 1992 Cut-it 4. Firesiz kesim ve optimizasyon programıdır 4.
    Ayrıca, Excel'de hazırlanmış bir hesaplama dosyası da mevcuttur 5. Bu dosyada, kesilecek ürünün boyu, farklı kesim uzunlukları, adet ve bıçak payı gibi bilgiler girilerek hesaplama yapılabilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Malzeme kesim programı nedir?

    Malzeme kesim programı, CNC makinelerinin doğru ve verimli çalışabilmesi için kullanılan yazılımlardır. Bazı malzeme kesim programları şunlardır: AutoCAD. SolidWorks. Fusion 360. VCarve Pro. Mastercam. ArtCAM. SheetCam. Ayrıca, RADAN, FineCut 8 ve cncKad gibi programlar da malzeme kesiminde kullanılan yazılımlar arasındadır.

    Kesim teknikleri nelerdir?

    Mutfaklarda kullanılan bazı temel kesim teknikleri şunlardır: 1. Brunoise (Sıçandişi): 3x3 eşit küpler halinde kesme tekniğidir. 2. Jülyen: Ortalama 5 cm uzunluğunda ve ince şeritler halinde kesme tekniğidir. 3. Paysenne: Üçgen, dikdörtgen veya daire şeklinde 3 mm aralıklarla kesme tekniğidir. 4. Dice: Eşit aralıklarla, isteğe göre 2x2 cm (büyük küp), 12x12 mm (orta küp), 6x6 mm (küçük küp) halinde kesme tekniğidir. 5. Chiffonade: Ispanak, nane gibi sebzelerin yapraklarını rulo hale getirerek ince halde kesme tekniğidir. 6. Rondelle: Kalınlığı ve çapı değişkenlik gösterse de yuvarlak formda kesme tekniğidir. 7. Vichy: Bıçak sırtı kalınlığında halkalar şeklinde kesme yöntemidir. 8. Mire Poix: Kuru soğan, havuç, pırasa ve kereviz sapının iri küpler halinde kesilme tekniğidir.

    Kesim çeşitleri nelerdir?

    Kesim çeşitleri farklı alanlarda kullanılmaktadır, örneğin: Mutfakta kullanılan kesim teknikleri: Jülyen: İnce uzun doğrama. Brunoise: Küçük küpler halinde doğrama. Mirepoix: Küp şeklinde doğrama. Paysanne: Bıçak sırtı kalınlığında, 1-2 cm. yüzeyinde doğrama. Vichy: Bıçak sırtı kalınlığında halkalar halinde doğrama. Matignon: Sos yapımında kullanılan, rastgele büyüklüklerde parçalar elde etme. Pırlanta kesim çeşitleri: Yuvarlak kesim: Işığı başarılı bir şekilde yansıtır. Markiz kesim: Düşük karatlı pırlantanın daha büyük görünmesini sağlar. Damla kesim: Pırlantanın ihtişamlı görünmesini sağlar. Yastık kesim: Kare ve yuvarlak kesimin birleşiminden oluşur. Deri kesiminde kullanılan yöntemler: Elde kesim: Sayayı oluşturan tüm parçaların kesim bıçağı ile kesilmesi. Preste kesim: Çelik pres bıçakları yardımıyla yapılan kesim. Bilgisayarlı kesim: Su jeti ile kesim: Lazer ile kesim.