Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dolum işlemi, ürünün türüne ve dolum yöntemine göre değişiklik gösterir. İşte bazı dolum yöntemleri:
- Piston dolum: Salça, ketçap, mayonez gibi ürünlerin dolumunda kullanılır 2.
- Vakum dolum: Ön haşlamasında fazla ısı verilemeyen ürünlerin dolumunda kullanılır 2.
Kartuş dolumu ise yazıcı türüne göre farklılık arz eder 3. Genel olarak, hazır satılan dolum setleri kullanılarak yapılır 3. Bu setler genellikle küçük iğneli bir enjektör, yazıcı mürekkebi ve destek malzemesi içerir 3.
Sıvı dolum makineleriyle dolum yaparken, makineye belirli bir gramaj oranı girilir 1. Bu sayede her seferinde istenilen miktarda dolum gerçekleştirilir 1.
Dolum işlemi yaparken güvenlik talimatlarına dikkat edilmeli ve gerekirse bir uzmana danışılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: