Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Modern ocaklı mutfak fırınları çok gelişme kaydetmiş olsa da, bazı ev hanımları klasik davul fırınları terk etmez ve bu fırınlarda yapılan yemeklerin daha lezzetli olduğunu iddia ederler 1.
Eski tip davul fırınların bazı özellikleri:
- Cam kapak eksikliği 2. Bu fırınlar cam kapaklı olmadıkları için ancak kapak açıldığında içinin görülebilmesi, fırının içerisindeki ısının kaybolmasına neden olurdu 2.
- Isı ayarının olmaması 1. Eski modellerde ısı ayarı bulunmazdı, bu ayar 90'lı yıllarda bu fırınlara eklendi 1.
- İki katlı modellerde tepsilerin yer değiştirme gerekliliği 1. İki katlı olan modellerde, tepsilerin belirli aralıklarla yer değiştirmesi gerekirdi, aksi takdirde bir yüzleri fazla kızarır ve yanabilirdi 1.
- Tellerin kolayca bozulması 1. Özellikle sıcakken fazla sarsmamak gerekirdi 1.
Günümüzde de hala üretilip satılan davul fırınlar, genellikle kırmızı veya kırmızı tonlarında olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: