Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biçerdöverde sarsak ayarını yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Sarsak Eğim Ayarı: Danelerin ayrılması zor olan ürünlerde sarsak eğimi artırılır, kolay ayrılan ürünlerde ise eğim düşürülür 1. Bu ayar, sarsak arka krank yataklarının yukarı veya aşağı alınmasıyla yapılır 1.
- Sarsak Eleman İlaveleri: Yeşil ve nemli ürünlerin hasadında sarsak elemanlarının arka ucundaki uzantılar (tavalar) açılarak sarsak boyu uzatılır 1. Kuru ve ayrılması kolay ürünlerde bu uzantılar kapatılmalıdır 1.
- Perde Ayarı: Sarsakların 50-60 mm üzerinde bulunan perdeler, ürüne göre ayarlanmalıdır 4. Örneğin, arpa, buğday, yulaf ve çeltik ürünlerinde perde, tambura yakın sarsaklara göre yüksek ayarlanmalıdır 4.
Sarsak ayarını yaparken, biçerdöverin bakım ve kullanma kitabındaki tavsiyelere uyulması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: