Dartı nedir, nasıl yapılır?
Dartı, sütün kaymağının toparlanıp, bir tencere veya tavanın içerisinde tortu kıvamına gelene kadar kaynatılmasıyla yapılan bir yiyecektir. Yapılışı: 1. Bol süt veya yoğurt kaymağı biriktirilir. 2. Kullanılacak tencerenin dibi tereyağıyla yağlanır. 3. Kaymaklar tencereye aktarılır ve orta ateşte pişmeye bırakılır. 4. İsteğe göre tuz eklenir. 5. Bir süre sonra dartın rengi altın sarısı olacak ve kaymaklar minik topaklanmaya başlayacaktır. 6. Biraz soğuduğunda, dartı ekmeğin üzerine sürülüp yenebilir veya kavanozlara ya da toprak kaplara bölüştürülebilir. 7. Dartının üzerindeki yağ donunca, buzdolabına kaldırılabilir.
Dartı nedir, nasıl yapılır?