Akdeniz Bölgesi'ndeki bazı coğrafi işaretler şunlardır: Antalya: Alanya avokadosu, Alanya gülüklü çorbası, Finike portakalı, Korkuteli karyağdı armudu, Antalya piyazı, Manavgat susamı. Isparta: Isparta gülü, Isparta gülyağı, Isparta kabune pilavı, Uluborlu banağı, Yalvaç hamursuzu. Burdur: Burdur ceviz ezmesi, Burdur şiş köftesi, Karamanlı cevizi, Karamanlı kişnişi, Melli inciri. Mersin: Anamur muzu, Bozyazı kavutu, Erdemli lamas limonu, Mersin cezeryesi, Marsin tantunisi, Tarsus beyazı üzümü, Tarsus humusu, Tarsus sarıulak zeytini. Adana: Adana bici bici, Adana içli köfte, Adana karpuzu, Adana kebabı, Çukurova pamuğu, Kozan portakalı, Tapan bıçağı. Kahramanmaraş: Andırın tirşiği, Çağlayancerit cevizi, Kahramanmaraş Hartlap bıçağı, Kahramanmaraş oyma çeyiz sandığı, Kahramanmaraş yemenisi, Maraş biberi, Maraş burma bileziği, Maraş çöreği, Maraş dondurması. Hatay: Antakya kağıt kebabı, Antakya küflü çökeleği, Antakya künefesi, Antakya tuzlu yoğurdu, Dörtyol mandarini, Hatay defne sabunu, Hatay ipeği. Osmaniye: Kadirli turpu, Osmaniye yer fıstığı. Karaman: Karaman Divle obruğu tulum peyniri. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi, "Yelten Tarhanası" ve "Side Narı" için tescil başvurusu yapmıştır.