Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yuvarlak patates cipsi, bazı ülkelerde sağlık endişeleri nedeniyle yasaklanmıştır. Bu endişeler arasında:
- Akrilamid İçeriği: Yüksek sıcaklıkta pişirilen cipslerde oluşan akrilamid maddesinin kanserojen etkileri olduğu düşünülmektedir 24.
- Kullanılan Yağlar: Düşük kaliteli yağlar veya daha önce kullanılmış yağlar, zararlı maddeler oluşturarak cipslerin lezzetini olumsuz etkileyebilir ve mide sorunlarına yol açabilir 2.
- GDO'lar: Soya sosu gibi bazı cips bileşenlerinin genetik olarak değiştirilmiş organizmalar (GDO) içermesi, bazı ülkelerde yasaklanmasına neden olmuştur 1.
Ayrıca, boğulma tehlikesi ve toksik madde içermesi gibi nedenler de yasaklamalara yol açmıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: