Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yulaf, sporcular için iyi bir karbonhidrat ve protein kaynağıdır 13. Ayrıca, kas yapıcı besin maddeleri içerir 1. Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3,4 mg demir ve 0,9 mg niyasin (B3 vitamini) içerir 1. Demir, oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur 1. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve proteinlerin uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur 1.
Ancak, yulaf tam bir protein kaynağı değildir ve amino asit değerini tamamlamak için diğer protein kaynaklarıyla zenginleştirilmelidir 1.
Yulafın kas yapıp yapmayacağı, tüketim şekline de bağlıdır 3. Düşük kalorili ve yüksek lif içeriği ile kilo kontrolüne yardımcı olabilir 3. Şeker veya kalorili ek malzemelerle tüketilirse kilo aldırabilir 3.
Herhangi bir sağlık sorunu veya beslenme düzeni ile ilgili konuda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: