Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemekten 2 saat sonra şişkinlik yaşamak normal olabilir, ancak bu durum bazı sağlık sorunlarının da habercisi olabilir 23.
Şişkinliği önlemek için şu öneriler dikkate alınabilir:
- Yavaş yemek yemek: Yemekleri iyice çiğneyerek yavaş tüketmek, sindirimi kolaylaştırır ve şişkinliği azaltır 12.
- Gaz yapıcı yiyeceklerden kaçınmak: Baklagiller, brokoli, soğan gibi lifli ve gaz yapıcı besinlerin tüketimi sınırlandırılabilir 12.
- Yeterli su içmek: Yeterli miktarda su içmemek, sindirimin yavaşlamasına ve bağırsak hareketlerinin azalmasına neden olabilir 23.
- Stresi azaltmak: Stres ve anksiyete, sindirimi etkileyerek şişkinliğe yol açabilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: