Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Unlu çorbaların zararlı olmasının bazı nedenleri:
- Yüksek karbonhidrat içeriği: Çorbalara kıvam vermek için kullanılan un miktarı arttıkça karbonhidrat miktarı da artar 3. Bu, özellikle diyabeti olan kişiler için kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olabilir 3.
- Katkı maddeleri: Hazır çorbalarda bulunan monosodyum glutamat (Çin tuzu) bağımlılık yapabilir 14. Ayrıca, hazır çorbalarda bulunan sodyum oranı yüksek olup, bu durum kan basıncını yükseltebilir ve kalp ritmini bozabilir 14.
- Koruyucu maddeler: Hazır çorbalarda bulunan ve petrol yan ürünü olan TBHQ gibi koruyucu maddeler sentetik kimyasal içerir ve vücuda zararlıdır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: