Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tilapia balığının yenmemesi gereken bazı nedenler:
- Omega-3 yağ asitleri açısından düşük olması ve iltihaba neden olan omega-6 yağ asitleri içermesi 24.
- Ağır metal zehirlenmesi riski: Yetiştirildiği suların kirliliği veya kullanılan yemler nedeniyle arsenik ve diğer zehirli maddeler içerebilir 25.
- Cıva oranı: Balık çiftliklerinde antibiyotik ve çeşitli kimyasal maddelerle beslenen tilapia, cıva içerebilir 25.
- Sürdürülebilirlik sorunları: Yetiştiricilik yöntemleri çevresel etkilere yol açabilir 4.
Tilapia balığı tüketmeden önce, özellikle balık çiftliklerinde yetiştirilmişse, olası riskler göz önünde bulundurulmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: