Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tifonun nedeni, Salmonella Typhi adlı bakteridir 124. Bu bakteri, genellikle kirli sular, kontamine yiyecekler ve dışkı yoluyla bulaşır 124.
Başlıca bulaşma yolları:
- Kirli su ve yiyecekler 124. Arıtılmamış su kaynakları ve yeterince temizlenmeden ya da uygun şekilde pişirilmeden tüketilen gıdalar bakteriyi taşıyabilir 124.
- Hijyen eksikliği 12. Ellerin yıkanmaması, temiz olmayan yüzeylerle temas veya ortak eşyaların paylaşılması bakteri geçişine neden olabilir 12.
- Kronik taşıyıcılar 24. Tifo geçiren bazı kişiler tamamen iyileşmiş gibi görünse de bakteriyi taşımaya devam edebilir 24.
- Seyahat 24. Özellikle altyapı sorunları olan bölgelere yapılan ziyaretlerde bulaşma riski artar 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: