Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk kıymasının sağlıklı olmasının bazı nedenleri:
- Düşük yağ oranı 23. Tavuk kıyması, yağsız tavuk etinden yapıldığı için daha az yağ içerir 23.
- Yüksek protein içeriği 25. Kas gelişimi ve onarımına katkı sağlar 5.
- Düşük kolesterol 3. Kardiyovasküler sağlık için faydalıdır 3.
- B vitaminleri ve mineraller 35. Fosfor ve selenyum gibi değerli vitamin ve mineraller açısından zengindir 35.
Tavuk kıyması tüketirken, sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılması önerilir 4.
Tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi, tavuk kıymasının da taze ve hijyenik koşullarda hazırlanmış olması önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: