Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk dürüm, bazı bireylerde ishal yapabilir çünkü içeriğinde bulunan bileşenler sindirim sistemini etkileyebilir 1.
İshale yol açabilecek faktörler şunlardır:
- Gıda zehirlenmesi: Tavuk etinin yanlış pişirilmesi veya saklanması durumunda zararlı bakteriler (örneğin, Salmonella) içerebilir 13.
- Baharatlı ve yağlı soslar: Aşırı baharatlı veya yağlı gıdalar sindirim sistemini rahatsız edebilir 1.
- Hassas sindirim sistemi: Bazı bireyler, belirli gıdalara karşı daha hassas olabilir ve bu durum ishal ile sonuçlanabilir 1.
İshal riskini azaltmak için güvenilir bir kaynaktan tavuk dürüm almak, baharatlı soslardan kaçınmak ve taze malzemeler kullanmak önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: