Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarım kökenli etil alkol, gıda sınıfı (food grade) olduğunda güvenilirdir 14. Bu tür alkol, şeker pancarı, buğday, mısır ve üzüm gibi tarımsal ürünlerden fermantasyon ve damıtma yoluyla elde edilir 14.
Ancak, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
- Teknik veya sanayi tipi etil alkol içilmemelidir, çünkü bu tür alkoller kimyasal katkılar içerebilir 1.
- Metanol tehlikesi: Yanlış üretim süreçlerinde metanol kalıntısı olabilir, bu nedenle güvenilir markalar tercih edilmelidir 14.
- Denatüre edilmiş etil alkol de tüketilmemelidir; bu tür alkoller acılaştırıcı maddeler eklenmiş olabilir 1.
Aşırı alkol tüketimi, sağlık sorunlarına yol açabilecek bağımlılık yapıcı bir etkiye sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: