Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Splenda tatlandırıcı, genel olarak güvenli kabul edilse de bazı olumsuz etkileri olabilir:
- Beyin aktivitesi: Yapılan bir araştırmada, Splenda markasıyla satılan yapay tatlandırıcı sukralozun, beyin aktivitesini etkileyerek yiyecek isteklerini artırabileceği ortaya konmuştur 3.
- Kan şekeri: Klinik çalışmalar, sukralozun kan glükoz seviyelerini, insülini veya HbA'yı etkilemediğini gösterse de, bazı çalışmalar yapay tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecek tüketiminin diyabet geliştirme riskini artırabileceğini göstermiştir 12.
- Bağırsak sağlığı: Fareler üzerinde yapılan bir deney, sukralozun bağırsaklardaki faydalı mikropların sayısını azalttığını ve dışkının pH'sını artırdığını göstermiştir 4.
Splenda veya herhangi bir yapay tatlandırıcı kullanmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: