Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soya ununun bazı hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici özellikleri:
- Kalp hastalıkları 14. Soya unu, kolesterolü düşürerek koroner kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur 14.
- Şeker hastalığı 14. Nişasta az olduğundan ve yavaş sindirildiğinden, şeker hastaları için iyi bir gıda maddesidir 14.
- Menopoz sorunları 4. Menopoz sonrası kadınlarda kemik yoğunluğunu artırıcı etkileri vardır 4.
- Kanser riski 4. Soya unundaki izoflavonlar, antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikallerle savaşarak kanser riskini azaltabilir 4.
Soya ununun aşırı tüketimi, hormon dengesizliklerine ve tiroid fonksiyonlarının bozulmasına yol açabilir 4. Bu nedenle, dengeli bir diyet planı çerçevesinde tüketilmesi önerilir 4.
Soya alerjisi olan kişilerin soya unu tüketmemesi gerekir 5.
Herhangi bir sağlık sorunu veya tedavi durumu varsa, soya unu tüketmeden önce doktora danışılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: