Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap, özellikle kırmızı şarap, düşük ve dengeli miktarda tüketildiğinde bağırsakları çalıştırabilir 124.
Bunun nedenleri arasında şunlar sayılabilir:
- Polifenoller: Kırmızı şarapta bulunan polifenoller, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin çoğalmasını destekleyerek bağırsak florasını dengeleyebilir 124.
- Asitler: Şarabın içerdiği malik asit, tartarik asit ve diğer organik asitler mide asidini artırarak sindirim sistemini uyarabilir 12.
Ancak, aşırı tüketim bağırsak sağlığını olumsuz etkileyebilir ve sindirim sorunlarına yol açabilir 145.
Herhangi bir sağlık sorunu için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: