Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Polen besin sendromu, polen alerjisi olan bireylerde bazı çiğ sebze ve meyvelerin tüketilmesiyle ortaya çıkar 12. Bu sendromla ilişkili besinler şunlardır:
- Huş ağacı alerjisi olanlarda: elma, şeftali, erik, armut, kiraz, kayısı, havuç, kereviz, maydanoz, kimyon, rezene, kişniş, fındık, fıstık ve soya fasulyesi 24.
- Çimen poleni alerjisi olanlarda: kavun, karpuz, portakal, domates 24.
- Pelin otu alerjisi olanlarda: kereviz, havuç, maydanoz 15.
Ayrıca, yaban havucu, enginar, hindiba, marul gibi sebzeler de polen alerjisiyle ilişkili reaksiyonlara neden olabilir 1.
Bu tür alerjik reaksiyonlar yaşandığında bir alerji uzmanına başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: