Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osuruk, sülfür bileşikleri nedeniyle kötü kokar 12. Bu bileşikler, sindirim sırasında bakteriler tarafından fermente edildiğinde ortaya çıkar 12.
Diğer kötü kokulu osuruk nedenleri:
- Baharatlı yiyecekler: Sindirim sistemini tahriş ederek yanma hissine ve kötü kokuya neden olabilir 1.
- Lifli gıdalar: Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar gibi sebzeler ve fasulye gibi baklagiller, sindirimi zor olan ve zamanla mayalanan lifler içerir 3.
- Gıda intoleransları: Laktoz veya gluten intoleransı gibi durumlar, bağırsaklarda bakterilerin bu maddeleri çürütmesiyle kötü kokulu gaz oluşumuna yol açabilir 23.
- Kabızlık: Dışkının kolonda birikmesi, bakterilerin ve kokunun gelişmesine neden olabilir 3.
- Kolon kanseri: Bağırsakta tümörlerin oluşması, gaz birikmesine ve şişkinliğe yol açabilir 3.
Kötü kokulu osuruklar devam ederse, bir doktora başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: