Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osuruğun kokmaması için aşağıdaki önlemler alınabilir:
- Beslenme düzenine dikkat etmek: Baharatlı yiyecekler, sülfür içeren gıdalar (brokoli, Brüksel lahanası, lahana, fasulye) ve gazlı içeceklerden kaçınmak gerekir 13.
- Lif açısından zengin gıdalar tüketmek: Armut, şeftali gibi meyvelerden ziyade çilek, biber, domates gibi daha az gazlı alternatifleri tercih etmek faydalıdır 1.
- Probiyotikler kullanmak: Yoğurt gibi iyi bakteriler açısından zengin gıdalar, bağırsak florasını dengeleyerek gaz üretimini azaltabilir 13.
- Yavaş yemek yemek: Yemekleri yavaşça çiğnemek, hava yutmayı ve dolayısıyla gaz birikimini azaltır 3.
- Yeterli miktarda su içmek: Dışkı oluşumuna yardımcı olur ve gazı azaltır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: