Vitaminler, yağda çözünenler ve suda çözünenler olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Yağda çözünen vitaminler: A, D, E ve K vitaminleridir. Suda çözünen vitaminler: C vitamini ve B grubu vitaminleridir (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12). Bazı vitaminlerin bulunduğu besinlere örnekler: A vitamini: Süt, yumurta, havuç, ıspanak, karaciğer. B1 vitamini (Tiamin): Et, süt ürünleri, tam tahıllar, baklagiller. B3 vitamini: Kuru baklagiller, tahıllar, yağlı tohumlar. B12 vitamini: Kümes hayvanları, deniz ürünleri, süt ürünleri. C vitamini: Turunçgiller, kivi, brokoli, biber. D vitamini: Balık, balık yağı, karaciğer yağı. E vitamini: Tohumlar, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, balık yağı. K vitamini: Yeşil yapraklı sebzeler, soya fasulyesi, brokoli, karnabahar.