Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mont d'Or peyniri, 100 gramında yaklaşık 8 mg çinko içermesi nedeniyle peynirler arasında en iyi çinko kaynaklarından biridir 2.
Ancak, peynirin genel sağlık üzerindeki etkileri konusunda bazı tartışmalar bulunmaktadır. Peynir, yüksek kalori ve doymuş yağ içeriği nedeniyle kalp hastalığı riskini artırabilir 5. Ancak, bazı araştırmalar peynirdeki doymuş yağın, tereyağı kadar LDL kolesterol seviyelerini yükseltmediğini göstermektedir 5. Ayrıca, peynirin bağırsak mikrobiyotasına faydalı olabilecek iyi bakteriler içerdiği ve bu bakterilerin bağışıklığı güçlendirdiği belirtilmektedir 5.
Peynir tüketmeden önce, özellikle sağlık durumunuzla ilgili özel bir endişeniz varsa, bir uzmana danışmanız önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: