Mide kanserini tetikleyen bazı faktörler şunlardır: 1. Beslenme Alışkanlıkları: Aşırı tuz tüketimi, sebze ve meyve alımının yetersizliği, yanmış veya yeterince pişmemiş kırmızı et tüketimi mide kanserini tetikleyebilir. 2. Sigara ve Alkol Kullanımı: Sigara içenlerin içmeyenlere oranla mide kanserine yakalanma riski iki kat daha yüksektir. 3. Helikobakter Pilori Enfeksiyonu: Bu bakteri, mide mukozasında kronik iltihaplanmaya yol açarak kanser gelişimine katkıda bulunabilir. 4. Genetik Faktörler: Ailede mide kanseri öyküsü olması, riski artıran unsurlardandır. 5. Obezite: Aşırı kilolu olmak, mide kanseri riskini artırabilir. Erken tanı ve tedavi için düzenli sağlık kontrolleri ve riskli alışkanlıkların bırakılması önemlidir.