Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lektinli yiyeceklerin ne zaman yenmesi gerektiği, kişinin sağlık durumuna ve takip ettiği beslenme programına bağlıdır.
Lektin diyeti uygulayan kişiler, yüksek lektin içeren yiyecekleri (özellikle çiğ ya da az pişmiş olanları) tamamen çıkarılmalı veya ciddi oranda kısıtlamalıdır 25. Bunun yerine, doğal ve işlenmemiş, düşük lektin içeren besinlere yönelmelidir 15.
Lektin içeren bazı yiyecekler:
- baklagiller (nohut, barbunya, mercimek gibi) 34;
- buğday ve un gibi buğdaydan yapılan ürünler 34;
- patates, patlıcan, domates, salatalık, biber 34;
- kabak, badem, kaju, fındık gibi kuruyemişler 34;
- süt ve süt ürünleri 34.
Lektin diyeti, bir beslenme uzmanı veya diyetisyene danışarak uygulanmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: