Buradasın
Kuru portakalın faydaları ve zararları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru Portakalın Faydaları:
- Bağışıklık Sistemi: Kuru portakal, yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir 12.
- Göz Sağlığı: A vitamini ve antioksidanlar içerir, bu da göz sağlığını destekler ve yaşa bağlı maküler dejenerasyonu yavaşlatır 13.
- Kalp Sağlığı: Potasyum içeriği ile kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını korur 13.
- Sindirim: Lif açısından zengin olup, sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler 23.
- Anti-inflamatuar: İnflamasyonu azaltabilir ve kanser riskini düşürebilir 3.
Kuru Portakalın Zararları:
- Asitlilik: Asitli bir meyve olduğu için gastrit, reflü veya ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları olan kişilerde mide yanması, şişkinlik veya gaz gibi sorunlara neden olabilir 12.
- İlaç Etkileşimi: Kumarin grubu kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler günlük tüketimi 1 adet ile sınırlı tutmalıdır 13.
- Diyabet: Diyabet veya insülin direnci olan bireylerin kan şekeri kontrolünü sağlamak için kuru portakalı ara öğünlerinde protein kaynağı ile tüketmeleri önerilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: