Buradasın
Kuru portakalın faydaları ve zararları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru portakalın faydaları:
- C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir 135.
- Antioksidanlar içerir, bu sayede hücre hasarını önler ve kansere karşı koruma sağlar 135.
- Sindirim sistemini destekler, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler 123.
- Göz sağlığını korur, yaşa bağlı maküler dejenerasyonu yavaşlatır 13.
- Kan dolaşımını hızlandırır ve damar tıkanıklığı riskini azaltır 5.
Kuru portakalın zararları:
- Asidik yapısı nedeniyle gastrit, reflü veya ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında mide yanması, şişkinlik veya gaz gibi şikayetlere neden olabilir 14.
- Kumarin grubu kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler günlük tüketimi bir portakal ile sınırlandırmalıdır 14.
- Diyabet veya insülin direnci olan kişilerin kan şekeri kontrolünü sağlamak için portakalı lifiyle birlikte tüketmesi önerilir 14.
Herhangi bir sağlık sorunu veya ilaç kullanımı durumunda, kuru portakal tüketmeden önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: