Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru et, çeşitli hastalıklara karşı vücut direncini artırabilen ve sağlığı olumlu yönde etkileyebilen özelliklere sahiptir:
- Kansızlık (anemi) 14. Kuru et, kırmızı ette bulunan demir sayesinde kansızlığa iyi gelir 14.
- Bağışıklık sistemi 12. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnci artırır 12.
- Beyin sağlığı 14. Kreatin içeriği sayesinde beyin sağlığı için faydalıdır 14.
- Kemik sağlığı 12. Kemiklerin temel yapı taşı olan mineraller açısından zengindir 12.
- Zeka gelişimi 1. B6 ve B12 vitaminleri ile zeka gelişimine katkı sağlar 1.
- Kolon kanseri 1. Düzenli tüketildiğinde kolon kanserinden koruyucu etki gösterebilir 1.
Ancak, kuru etin yüksek sodyum ve yağ içeriği nedeniyle aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır 25. İşlenmiş etlerin uzun vadede bağırsak kanseri riskini artırabileceği de unutulmamalıdır 5.
Herhangi bir sağlık sorunu için beslenme düzeninde değişiklik yapmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: