Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Klasik poy, çeşitli alanlarda farklı işlevlere sahiptir:
- Baharat: Poy, baklagiller familyasına ait bir bitki olup, tohumları öğütülerek toz hâline getirilir ve yemeklere aroma katmak için kullanılır 13. Özellikle köfte, et yemekleri, çorbalar ve sıcak tostlarda tercih edilir 3.
- Sağlık: Balgam söktürücü, sindirim sistemini rahatlatıcı ve hazımsızlığı giderici etkileri olduğu düşünülmektedir 15. Ayrıca, kolesterolü ve kan şekerini dengeleyici, östrojen hormonunun salgılanmasını destekleyici özellikleri de vardır 1.
- Tekstil: Filament iplik üretiminde (POY/FDY) başlangıç malzemesi olarak kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: