Buradasın
Klasik kahvaltılık poy nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Klasik kahvaltılık poy, genellikle şu şekillerde kullanılır:
- Ekmek üzerine serpme: Tereyağlı, labneli veya krem peynirli ekmeklerin üzerine serpilerek tüketilir 25.
- Sos ve yemeklerde kullanım: Domates-biber salçasına eklenerek veya zeytinyağıyla karıştırılarak kullanılır 34.
- Çorba ve diğer yemekler: Tarhana çorbası, bulgur pilavı, et yemekleri, tavuk sote ve hamur kızartmalarında kullanılır 34.
- Diğer kullanım şekilleri: Bal ve pekmezle karıştırılarak veya poy suyu elde etmek için kaynatılıp suyu içilerek de tüketilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: