Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katarakt riskini azaltmak veya ilerlemesini yavaşlatmak için bazı vitaminler önerilmektedir:
- A vitamini: Havuç, tatlı patates ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde bulunur 13.
- C vitamini: Biber, turunçgiller, orman meyveleri ve brokolide bulunur 14.
- E vitamini: Badem, ıspanak ve tatlı patateste bulunur 13.
- Lutein ve zeaksantin: Ispanak, brokoli, mısır ve lahanada bulunur 15.
Vitaminlerin genel göz sağlığı için takviye olarak da alınabileceği, ancak herhangi bir göz şikayetinde mutlaka bir göz doktoruna başvurulması gerektiği belirtilmiştir 3.
Katarakt hastalığının ilaçla tedavisi mümkün değildir, tek çözüm cerrahi operasyondur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: