Karbon çelik fırın kapları genellikle sağlıklı kabul edilir çünkü: 1. Zararlı Kimyasallar İçermez: Karbon çeliği, pişirme işlemi sırasında zararlı kimyasalları yiyeceğe sızdırmaz, sentetik kaplamalarla kaplanmış yapışmaz tavaların aksine. 2. Doğal Yapışmaz Yüzey: Uygun şekilde terbiye edildiğinde karbon çeliği, yemek pişirmeyi ve temizlemeyi kolaylaştıran doğal, yapışmaz bir yüzey geliştirir. 3. Yüksek Sıcaklık Dayanımı: Karbon çeliği, yüksek sıcaklıklara dayanabilir ve bükülmeden veya bozulmadan kızartma, soteleme ve fırınlama gibi çeşitli pişirme yöntemlerine uygundur. Ancak, asitli gıdalarla reaksiyona girebilir ve bu durum yemeklere metalik bir tat verebilir.