Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı faydaları:
- Gluten içermez ve bu nedenle çölyak hastaları ile gluten intoleransı olanlar için uygundur 124.
- Yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi destekler ve uzun süre tok tutar 124.
- Düşük glisemik indeksi ile kan şekerini dengelemeye yardımcı olur 124.
- Antioksidan ve magnezyum açısından zengindir, bu da kalp sağlığını destekler 124.
- B1, B2, B3, B5 ve B9 vitaminleri içerir, bu da günlük vitamin ihtiyacını karşılar 2.
Dikkat edilmesi gerekenler:
- Tam pişirilmediğinde hazımsızlığa neden olabilir 2.
- Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir 23.
- Aşırı tüketim, sindirim sorunlarına yol açabilir 4.
Beslenme düzeninde değişiklik yapmadan önce bir beslenme uzmanına danışmak önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: