Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalıp çikolata, belirli koşullarda sağlıklı olabilir.
İngiliz bilim adamlarının araştırmalarına göre, günde iki kalıp çikolata tüketmek kalp krizi riskini yüzde 25 oranında azaltabilir 1. Ayrıca, çikolatanın içindeki flavonoid ve antioksidanlar kanın akışını hızlandırabilir ve kalp sağlığını destekleyebilir 35.
Ancak, çikolatanın sağlıklı olabilmesi için kakao oranının yüksek olması önemlidir 4. Sütlü çikolata, bitter çikolataya göre daha fazla şeker içerir ve bu da sağlık dengesini olumsuz etkileyebilir 3. Ayrıca, çikolatanın aşırı tüketimi diş çürümesine ve obeziteye yol açabilir 3.
Şeker hastaları, obezite ve kakao alerjisi olan kişilerin çikolatadan kaçınmaları önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: