Sarhoşluk, kişiden kişiye değişen bir durumdur ve kaç biranın sarhoşluğa yol açacağı bireyin özelliklerine bağlıdır 145.
Genel olarak, orta kiloda bir kişi aşağıdaki miktarlarda birayı içtikten sonra sarhoş olabilir:
Sarhoşluğu etkileyen faktörler şunlardır:
- Biradaki alkol yüzdesi 4. Daha yüksek alkol yüzdeli biralar daha hızlı sarhoşluğa neden olur 4.
- İçilen bira miktarı 4. Ne kadar çok bira içilirse, o kadar sarhoş olunur 4.
- Vücut ağırlığı 4. Daha hafif kişiler, aynı miktarda birayı içtiklerinde daha hızlı sarhoş olurlar 4.
- Alışkanlık 4. Alışkın olmayan kişiler, aynı miktarda birayı içtiklerinde daha hızlı sarhoş olurlar 4.
- İlaç kullanımı 4. Bazı ilaçlar, biranın etkilerini artırabilir 4.
- Yemek yemek 4. Yemek yemek, alkolün emilimini yavaşlatmaya yardımcı olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: