Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstiridye bazı durumlarda yenmemelidir:
- Bakteriyel enfeksiyonlar: Çiğ istiridyeler, vibrio vulnificus gibi tehlikeli bakteriler içerebilir ve bu bakteriler gıda zehirlenmesine yol açabilir 25.
- Alerjik reaksiyonlar: Dünya nüfusunun yaklaşık %4'ü kabuklu deniz ürünlerine karşı alerjiye sahiptir ve istiridye tüketimi bu kişilerde deri döküntüleri, ağız veya yüz şişmesi gibi reaksiyonlara neden olabilir 2.
- Hemokromatoz: İstiridye demir açısından zengindir ve sürekli olarak fazla miktarda tüketmek, sindirim sisteminde aşırı demir emilimine yol açarak karın ağrısı ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir 2.
- Sindirim problemleri: İstiridye, çinko içeriği nedeniyle bazı kişilerde mide sorunlarına yol açabilir 3.
Bu nedenle, istiridye tüketmeden önce güvenilir kaynaklardan temin edilmiş, taze ürünlerin seçilmesi ve gerekirse bir doktora danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: