Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstiridye, bazı durumlarda tüketilmemesi gereken bir deniz ürünüdür:
- Gıda zehirlenmesi riski: Taze olmayan istiridyeler, gıda zehirlenmesine neden olabilecek bakteriler içerebilir 23.
- Ağır metal ve kirletici maddeler: İstiridyeler, kurşun, kadmiyum ve cıva gibi ağır metaller ve kimyasal kirleticiler içerebilir 3.
- Çinko toksisitesi: Çok fazla istiridye yemek, çinko toksisitesine yol açarak bakır ve demir gibi minerallerin seviyelerini düşürebilir 3.
- Alerji riski: Deniz ürünleri veya kabuklu deniz ürünlerine alerjisi olan kişiler istiridye tüketmemelidir 3.
- Hamilelik, yaşlılık ve bağışıklık sistemi zayıflığı: Hamile kadınlar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin çiğ istiridye tüketiminden kaçınmaları önerilir 23.
İstiridye tüketmeden önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: