Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İşitme taraması iki ana yöntemle yapılır: Oto Akustik Emisyon (OAE) Testi ve Odituar (işitsel) Beyinsapı Yanıtı (ABR) Testi 14.
1. Oto Akustik Emisyon (OAE) Testi: Bu test, orta ve iç kulaktan kaynaklanan işitme kayıplarını tespit eder 1. Yenidoğanlarda sıklıkla kullanılır ve doğumdan 24-48 saat sonra uygulanması önerilir 1. Test sırasında, dış kulağa konan prob yardımıyla iç kulakta oluşturulan ses dalgaları alınır ve sonuç "geçti" veya "kaldı" şeklinde verilir 1.
2. Odituar (işitsel) Beyinsapı Yanıtı (ABR) Testi: Sinirsel tipte sağırlık olasılığı fazla olan hastalarda ve yüksek riskli prematürelerde tercih edilir 1. Başa konan elektrodlar yardımıyla, kulaklı veya kemik yoluyla oluşturulan seslere karşı alınan beyin dalgaları kaydedilir 1. Testin yapılabilmesi için çocuğun uyuması veya ilaçla sakinleştirilmesi gerekir 1.
Ek olarak, 4 yaş ve üstünde, komutlara uyabilecek çocuklarda Davranışsal Odyometri testi de uygulanabilir 1. Bu testle, işitme kaybının tipi ve derecesi hakkında bilgi alınır 1.
İşitme taraması, uzman bir sağlık personeli tarafından hastanede veya sağlık merkezinde yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: