Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin beslenme düzenlerini oluştururken bir doktora danışmaları önerilir. Kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte tüketilebilecek bazı besinler: Sarımsak, zencefil ve zerdeçal gibi antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri bulunan gıdalar. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin somon ve sardalya gibi yağlı balıklar. E vitamini içeriği yüksek badem ve ay çekirdeği. Yaban mersini, kiraz ve üzüm gibi koyu renkli meyveler. K vitamini içeren besinlerin tüketiminde dengeli olunmalıdır, çünkü K vitamini kanın pıhtılaşmasını destekler ve kan sulandırıcı ilaçların etkisini azaltabilir. Aşırı tüketimden kaçınılması gereken besinler: Greyfurt, keten tohumu, zencefil, zerdeçal ve kırmızı biber gibi kan sulandırıcı ilaçların etkisini artırabilecek besinler. Alkol, kan sulandırıcı ilaçların etkisini artırabileceği için dikkatli tüketilmelidir.