Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Her gün ton balığı tüketmek, bazı sağlık faydaları sunsa da aşırı tüketim bazı olumsuz etkilere yol açabilir.
Faydaları:
- Omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp ve damar sağlığını korur, iyi kolesterolü artırır 14.
- Yüksek protein içeriği kan basıncını düzenler ve felce karşı korur 14.
- Antioksidan özelliği ile kansere karşı vücudu savunur 15.
Zararları:
- Cıva içeriği nedeniyle aşırı tüketim, sinir sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir 13. Özellikle hamile kadınlar ve çocuklar için risklidir 3.
- Konserve ton balığı gastrit yapabilir, bu durum kutunun içindeki ay çiçek yağından kaynaklanabilir 1.
- Yüksek sodyum içeriği hipertansiyon ve kalp hastalığı riskini artırabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: