Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hardalın bazı zararları:
- Alerjik reaksiyonlar: Hardal, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir 125.
- Cilt tahrişi: Cilt ile doğrudan temasında yanma, kızarıklık ve kabarcıklar oluşabilir 135.
- Aşırı tüketim: Büyük miktarda hardal tüketimi, boğaza zarar verebilir ve kalp yetmezliği, ishal, uyuşukluk, nefes alma güçlüğü, koma ve ölüm gibi yan etkilere yol açabilir 5.
- Tiroid sorunları: Pişirilmemiş hardal tohumları ve yaprakları, tiroid bezinin fonksiyonlarını düzensizleştirebilen maddeler içerir 2.
- Böbrek taşı: Oksalat içermesi nedeniyle, böbrek taşı olan kişilerin aşırı hardal tüketmekten kaçınması önerilir 2.
- Diyabet: Siyah hardal, kan şekerinin aşırı düşmesine yol açabilir 2.
- Gastrointestinal sorunlar: Hardal, gastrit, enterokolit, kolit, nefrit, tüberküloz gibi durumlarda kontrendikedir 1.
Hardal tüketmeden önce, özellikle alerji veya sağlık sorunları varsa, bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: