Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
A vitamininin varlığını anlamak için aşağıdaki besinlere dikkat edilebilir:
- Hayvansal kaynaklar: Karaciğer, balık yağı, yumurta sarısı, süt ve peynir gibi ürünlerde retinol formunda A vitamini bulunur 14.
- Bitkisel kaynaklar: Havuç, tatlı patates, ıspanak, brokoli, kabak ve kırmızı biber gibi turuncu ve yeşil sebzeler beta-karoten içerir ve bu da vücutta aktif A vitaminine dönüşür 14.
- Meyveler: Kayısı, mango, şeftali gibi meyveler de iyi birer A vitamini kaynağıdır 1.
A vitamini eksikliği veya fazlalığı sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, dengeli bir diyetle günlük ihtiyacın karşılanması ve gerektiğinde bir doktora danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: